Tilea Orange
Dostupna je tijekom cijele godine, pristupačna je, hranjiva, zdrava i odličnog okusa. Sve to ju čini jednom od najpopularnijih vrsta voća. Naranča je citrusno voće okruglog oblika, grublje narančaste kore i sočnog narančastog mesa. Okus naranče može biti sladak, gorak ili kiseo, ovisno o vrsti naranče. Također se razlikuje i debljina vanjske kore i unutarnjeg bijelog dijela (albedo) koji razdvaja kriške naranče. Najslađe vrste naranče su valencija, jaffa i navel te su najbolji izbor za izradu sokova.
Naranče su odličan izvor vitamina C i flavonoida. Jedna naranča (130g) sadrži gotovo 100% preporučene dnevne vrijednosti unosa vitamina C. Naranča je dobar izvor vlakana. U što većoj mjeri jedite i albedo (bijeli unutarnji dio) jer obiluje flavonoidima i drugim antikancerogenim spojevima. U naranči ćete pronaći puno vitamina A, B, amino kislelina, beta karotena, pektina, kalija, folne kiseline, kalcija, cinka, željeza, mangana, fosfora i natrija.