• Zova-Limun
  banner-boce.png

  Najstariji način

  da ostanete mladi

  Zova ili bazga (lat. Sambucus nigra), koja je hiljadama godina u službi čovjeka, spada među najstarije korištene i najljekovitije biljke u Europi. Još je Hipokrat govorio da mu zova može biti zamjena za sve lijekove. 

Tilea Zova-Limun

Zova ili bazga (lat. Sambucus nigra), koja je hiljadama godina u službi čovjeka, spada među najstarije korištene i najljekovitije biljke u Evropi. Još je Hipokrat govorio da mu zova može biti zamjena za sve lijekove. Stari Evropljani, ali i Indijanci, koristili su je u liječenju upala, probavnih tegoba, žutice, ženskih bolesti i gripa. Postoji tridesetak vrsta unutar porodice zova, a najznačajnije su crna i crvena. Kod nas se najčešće koristi crna. Cvjetovi zove bogati su glikozidima, taninima, flavonoidima, karotenima, rutinom i vitaminom C.

Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našem planetu. Limun štiti od tolikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati superhranom. Limun je pun nutrijenata - sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan. Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sustava.

Kontakt
Tilea d.o.o.
 • Gromiljak b.b. Kiseljak
 • info@tilea.ba
 • +387 30 872 336
© 2022 Copyright: TILEA d.o.o. Design and development
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.